MENU

SKRZYNKA PODAWCZA

EPUAP2
ePUAP ESP:
/2074hufjl4/skrytka

WYKAZ NUMERÓW

Wykaz numerów Urzedu Gminy Terespol

ZADAJ PYTANIE WÓJTOWI

OFERTY INWESTYCYJNE

GMINNY OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ


Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej

GMINNE CENTRUM KULTURY


Gminne Centrum Kultury

EKO-BUG

ZWIĄZEK GMIN WIEJSKICH

CEIDG

CENTRALNA EWIDENCJA I INFORMACJA O DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ

mikroporady.pl

SKORZYSTAJ Z USŁUG PUBLICZNYCH

PROJEKT WROTA LUBELSZCZYZNY


Wrota Lubelszczyzny

PANEL DLA NIEDOWIDZĄCYCH


Standardowa

Niedowidzący

BIULETYN INFORMACJI PUBLICZNEJ


BIP

Transmisja online RADY GMINY TERESPOL


Sesja on-line

OSTRZEŻENIE POGODOWE

BIP

BIEŻĄCA OCENA JAKOŚCI WODY


Roczna jakość wody

Zadania współfinansowane z państwowych funduszy celowych i budżetu państwa


Projekty fundusze celowe

Projekty współfinansowane przez Unię Europejską


Projekty UE

MIGAM PANEL

Obsługa osób głuchoniemych

USŁUGI OBYWATEL.GOV.PL

KARTA DUŻEJ RODZINY

KARTA DUŻEJ RODZINY

GMINNY PORTAL MAPOWY

Gminny Portal Mapowy

PORTAL MAPOWY

Geoportal

BADAM SIĘ, WIĘC MAM PEWNOŚĆ


BADAM SIĘ, WIĘC MAM PEWNOŚĆ

Deklaracja dostępności

POLECAMY:

PIEROGI ŻNIWNE Z ŁOBACZEWA MAŁEGO - SMAKIEM REGIONÓWDrukuj

  • 24/07/2013 13:03:32

Koło Aktywnych Kobiet z Łobaczewa Małego po raz kolejny zakwalifikowało się do konkursu ,,Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów,, organizowanego przez Urząd  Marszałkowski Województwa Lubelskiego oraz Izbę Produktu Regionalnego. Po wstępnych eliminacjach komisja konkursowa zakwalifikowała 6  produktów Koła.

14 lipca br. podczas Wojewódzkiego Finału Konkursu w Zamościu Panie z Łobaczewa Małego zaprezentowały zakwalifikowane specjały przed komisją konkursową. Były to: WATRUSZKA, KWAS ŻURAWINOWY, SWOJSKA KIEŁBASA ŁOBACZEWSKA ,NALEWKA ,,PIJANY ŻANDARM, ZUPA  NADBUŻAŃSKA, PIEROGI ŻNIWNE.  Po ocenie komisji spośród  157 wystawców Koło z naszej gminy zdobyło WYRóŻNIENIE za zupę nadbużańską i pierogi żniwne. Była to niezwykła okazja do pokazania i pochwalenia się tym, co najlepsze w kuchni tradycyjnej regionu lubelskiego. Wszystkie kulinarne specjały były nasze, regionalne, przyrządzone według receptur babek i prababek, z produktów swojskich i zdrowych.

Podczas Konkursu na scenie w Zamościu zaprezentował się również  zespól biesiadny z Łobaczewa Małego "Łobaczewianki".


D.Wowczeniuk

88,029,152 unikalne wizyty