MENU

SKRZYNKA PODAWCZA

EPUAP2
ePUAP ESP:
/2074hufjl4/skrytka

WYKAZ NUMERÓW

Wykaz numerów Urzedu Gminy Terespol

ZADAJ PYTANIE WÓJTOWI

OFERTY INWESTYCYJNE

GMINNY OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ


Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej

GMINNE CENTRUM KULTURY


Gminne Centrum Kultury

EKO-BUG

ZWIĄZEK GMIN WIEJSKICH

CEIDG

CENTRALNA EWIDENCJA I INFORMACJA O DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZEJ

mikroporady.pl

SKORZYSTAJ Z USŁUG PUBLICZNYCH

PROJEKT WROTA LUBELSZCZYZNY


Wrota Lubelszczyzny



PANEL DLA NIEDOWIDZĄCYCH


Standardowa

Niedowidzący

BIULETYN INFORMACJI PUBLICZNEJ


BIP

Transmisja online RADY GMINY TERESPOL


Sesja on-line

OSTRZEŻENIE POGODOWE

BIP

Narodowy Spis Powszechny Ludności i Mieszkań 2021


NSP2021

Zadania współfinansowane z państwowych funduszy celowych i budżetu państwa


Projekty fundusze celowe

Projekty współfinansowane przez Unię Europejską


Projekty UE

MIGAM PANEL

Obsługa osób głuchoniemych

USŁUGI OBYWATEL.GOV.PL

BEZPŁATNY SYSTEM SMS

FACEBOOK

GMINA TERESPOL NA FACEBOOK


FACEBOOK

KARTA DUŻEJ RODZINY

KARTA DUŻEJ RODZINY

GMINNY PORTAL MAPOWY

Gminny Portal Mapowy

PORTAL MAPOWY

Geoportal

Rozkład jazdy


Rozkład jazdy

BADAM SIĘ, WIĘC MAM PEWNOŚĆ


BADAM SIĘ, WIĘC MAM PEWNOŚĆ

PRAWA PACJENTA


 Biuro Rzecznika Praw Pacjenta

POGODA

POLECAMY:

NOMINOWANE GOLASYDrukuj

  • 22/07/2015 14:33:25

19 lipca, w niedzielę w Kozłowce można było zobaczyć i poczuć smaki regionu przygotowane przez ponad 120 wystawców z województwa lubelskiego. Byli wytwórcy indywidulani, spółdzielnie, hotele, restauracje. Wśród nich Koło Aktywnych Kobiet z Łobaczewa Małego, gmina Terespol, które po ostatecznej kwalifikacji zajęło III miejsce za barszcz chrzanowy i golasy z kaszy gryczanej. W sumie zaprezentowano 150 potraw. Nie brakowało też chętnych do smakowania najlepszych tradycyjnych specjałów, które startowały w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów”. W ciągu kilku godzin przez park Pałacu Zamoyskich przewinęło się kilka tysięcy osób.

Najlepsze potrawy uzyskały nominacje do ogólnopolskiego tytułu 'Perła 2015', przyznawanego najlepszym produktom i potrawom z różnych regionów kraju podczas wrześniowego „finału finałów” w Poznaniu. W kategorii produktowej nominacje otrzymały: Masło Ekstra z Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Opolu Lubelskim, Gruszka Szarytka w marynacie Janiny Bańki, Konfitura z Owoców Róży Jolanty Mazurkiewicz - Manufaktura Różana, Chleb Żytni Wygnanowski Barbary Krzyszczak i Sernik Lubartowski - Marii Siej.

W kategorii gastronomicznej nominację do Perły 2015 otrzymało Koło Aktywnych Kobiet z Łobaczewa Małego, gmina Terespol za Golasy z Kaszy Gryczanej.


/images/news/dyplom2_golasy.jpg

63,242,556 unikalne wizyty